5 szabályos útmutató az egészséges szempillákért

Mit kell tenned, hogy lenyűgöző és hosszú szempilláid legyenek? Elhoztam nektek 5 tippet, ami segíteni fog abban, hogy gyönyörű, egészséges és telt szempilláitok legyenek!

1. VÁLASSZ JÓ SZEMPILLASPIRÁLT

Már biztosan tudod, hogy minden szépségápolási terméknél a legfontosabb a formula. Ezért, ha lenyűgöző szempillákat szeretnél, legyél óvatos, hogy mit raksz rájuk.Rengeteg szempillaspirált lehet kapni, de azokat kell kiválasztani, amelyek minőségi összetevőket tartalmaznak. Az ilyen szempillaspirálok nem csak szépen kiemelik a szempillákat, hanem erősebbé és tápláltabbá is teszik azokat. Vannak szempillanövekedést elősegítő szempillaspirálok is. Az ilyen szempillaspirálok a legmagasabb szintű szempillaápolást nyújtják, mert az általánosan használt nylon helyett például argininnel és pantenollal, szintetikus pigmentek helyett pedig természetes pigmenteket tartalmaznak.

2. KERÜLD A SZEMPILLAGÖNDÖRÍTŐKET ÉS A SZEMPILLAHOSSZABBÍTÁST.

Mivel a szempillagöndörítő egy pillanat alatt megemeli a szempilláidat, ugyanilyen “lenyűgözően” gyorsan károsítja is őket. Ráadásul a szempillagöndörítők használata nem biztonságos. Hányszor égetted már meg magad, miközben ezt az eszközt használtad? Ez komoly allergiás reakciókat és nehezen gyógyuló sebeket okozhat.

Kétségtelen, hogy a szempillahosszabbítással pillanatok alatt drámai hatást érhetsz el. Sajnos azonban ez a módszer sem tesz jót a szempilláknak, mert az eljáráshoz használt ragasztó: először is szintetikus anyag, másodszor allergiás reakciókat okozhat, harmadszor pedig kiszárítja és károsítja a szempillákat.

Ezért az egészséges és erős szempillák érdekében le kell mondanod mind a szempilla hosszabbításról, mind az invazív szempillagöndörítésről.

3. NE DÖRZSÖLD A SZEMPILLÁKAT

Hányszor dörzsölöd meg a szemed egy nap folyamán? Ez több olyan alkalmat is jelent, amikor gyengítheted, sőt, akár ki is téphetsz néhány szempillát. Ezért igyekezz minél kevesebbet dörzsölni a szempillákat és tartsd távol a kezed a szemedtől. Emellett próbáld meg nem dörzsölni a szempillákat smink levétele közben. Ha ezt erőteljesen teszed, nemcsak a szempillákat, hanem a tüszőket is megsértheted. Ráadásul a szembőr feszítése gyakran felgyorsítja a szarkalábak megjelenését.

4. HASZNÁLJ MINŐSÉGI SMINKLEMOSÓT

A megfelelő és biztonságos smink eltávolítási technikák alkalmazása mellett van még néhány dolog, ami ugyanolyan fontos – ezeket is szem előtt kell tartanod, ha szép szempillákat szeretnél. Ami szintén számít, az a szempillaspirálok leszedésére használt termékek. Ezért a következő sminklemosónak két feladatot kell ellátnia: meg kell védenie a szempillákat és erősebbé kell tennie őket. Mindkettő eléréséhez az ilyen terméknek hatásos növényi kivonatokkal kell készülnie. Ennek fényében, amikor legközelebb sminklemosót vásárolsz, próbálj meg olyan terméket találni, amely búzavirágkivonatot tartalmaz, hipoallergén, bevált, valamint parabén- és szilikonmentes. A legjobb, ha nyugtató hatású aloéval vagy termálvízzel van átitatva.

5. HASZNÁLJ  SZEMPILLA SZÉRUMOT

A szempilla szérum egy karcsú üvegbe rejtett apró kefe. A felvitele is hasonló a szemceruza felviteléhez, mert a sörtét végig kell futtatni a szempillák felső és alsó tövén, hogy láthatatlan vonalat húzzon (a terméknek nincs színe). Nem szükséges naponta többször alkalmazni. A kívánt eredményt akkor érheted el, ha lefekvéskor folyamatosan alkalmazod. A szempill aszérum behatol a bőrbe és eléri a tüszőket, ahol meghosszabbítja a szempilla növekedési fázisát. Ez azt jelenti, hogy a szempilláknak több idejük van regenerálódni és szebbek lesznek, egészségesebben is nőnek. A szempilla szérummal akár 3-szor vastagabb és 2-szer hosszabb szempillákat is kaphatsz, amelyek 100%-ban egészségesek és erősebbek. Könnyen használható és a szempillák különböző igényeit kielégítő szempilla szérum viharszerűen meghódította a szépségipart. Neked már megvan a kedvenc szempilla szérumod? Nézd meg a véleményeket és a rangsorokat, hogy ki tud választani a számodra megfelelőt.