Hogyan egyenesítsd ki a hajad hajvasaló nélkül?

A haj szerkezete eltérő lehet: lehet egyenes, hullámos vagy göndör. Általában azok a nők, akiknek a természet egyenes hajat adott, hullámos vagy göndör hajról álmodoznak, míg a göndör hajúak egyenes hajat szeretnének. Szerencsére a haj mind kiegyenesíthető, mind göndöríthető. Sokan kerülik a hajvasalókat, hajcsavarókat és még a hajszárítókat is, mert attól tartanak, hogy ezek az eszközök rontják a haj állapotát. Ez részben igaz: még a legmodernebb fodrászati eszközök is negatívan befolyásolják a haj állapotát. Akkor hogyan lehet kiegyenesíteni a hajat hajvasaló nélkül?

Milyen haj egyenesíthető?

Nem minden hajtípus viselkedik ugyanúgy. Minél vastagabb és sűrűbb a haj, és minél kisebbek a göndör loknik, annál nehezebb a haj kiegyenesítése és a tartós hatás elérése. Ha a haj vékonyszálú vagy hullámos, az egyenesítés nem lesz nagy probléma, de el fog tartani egy ideig. Ezen túlmenően, az ilyen típusú hajnál az egyenesítés hatásais tovább fog tartani.

Az egyenesítésnél a haj hossza is fontos. Minél hosszabb és nehezebb a haj, annál nehezebb lesz azt zartósan begöndöríteni, viszont az egyenesítés sokkal könnyebb és tartósabb lesz.

Mely termékek segítik a haj egyenesítését?

A nehéz, szilikontartalmú hajmaszkok és balzsamok megkönnyítik a kiegyenesítést. Csak figyelj, hogy alaposan öblítsd át a hajad, hogy ne maradjon zsíros.

Hogyan egyenesítsd a hajad hajvasaló nélkül?

Bár a gyógyszertárak hajkiegyenesítő termékek széles skáláját kínálják, egyre inkább hajlandóak az emberek régimódi, házi készítésű módszereket választani. Valószínűleg nem sokan tudják pontosan, hogy mely anyagokra és anyagkombinációkra allergiásak. A házi készítésű módszerek nagyon egyszerűek, és el tudjuk kerülni az olyan anyagokat, amelyek nem tesznek jót nekünk (nyilvánvaló például, hogy a mézre allergiás személy nem használ mézen alapuló maszkot).

Samponok és kondicionáló szerek az egyenesítéshez

Annak ellenére, hogy az otthoni hajkiegyenesítő módszerek előnyösek, és jók, még mindig sok ember választja a kész, bolti termékeket. Az üzletekben teljes termékskálát találhatsz olyan termékekből, amelyek egyenessé varázsolják a hajat. Sajnos az ilyen típusú kozmetikumok nem mutatnak tartós hatást, különösen a tekercsek nem. Ezért érdemes más módszereket is alkalmazni, például a haj megfelelő szárítása.

Hogyan szárítsuk egyenesre a hajat?

A haj egyenesre szárítása nagyon régi módszer. Azóta használják, amióta feltalálták a hajszárítót. Így egyenesítették a hajat a hajvasalók megjelenése előtt. Erre a célra egy olyan hajszárító a legjobb, amely eltérő hőmérsékleteken működik és ionizációs funkcióval rendelkezik. Az ionizációnak köszönhetően a haj fényes lesz. A hajszárító használata előtt a nedves hajat egyenesre ki kell fésülni, majd hideg levegővel megszárítani a gyökerektől kezdve egészen a végéig. A szárítót a fej fölé kell helyezni, így a levegő lefelé fog áramlani.

Hajtűk egyenesítéshez

Ha örökké rohanunk, akkor éjszaka is kiegyensíthetjük a hajunkat. Ehhez kösd a nedves hajat egy szoros lófarokba a fej hátulján, és várj, amíg a hajszálak csak enyhén lesznek nedvesek. Ezeket a szálakat a fejhez tűzhetjük hajtűkkel, úgy, mint egy fejpánt. Reggel a haj nem lesz tökéletesen egyenes, de kevesebb időbe telik majd a formázása.

Keratinos hajkiegyenesítés

Noha ezt a kezelést hajvasalóval végzik, ez nem befolyásolja a haj állapotát. Ez azért van, mert az alkalmazott keratin termékek újjáépítik a hajat és megakadályozzák a sérülését. A keratinos egyenesítést otthon is elvégezhetjük, de fodrászhoz is lehet menni vele. A hatás akár 3 hónapig is eltarthat.

Haj kiegyenesítése zsályával

Ez a növény besötétítheti a hajat, így elsősorban a sötét hajú nőknek ajánlott ez a módszer. Az eljárás előkészítéséhez önts forró vizet két tasak zsályára, és hagyd lefedve kb 10 percig. A tasakok eltávolítása és az oldat lehűtése után öblítsd át benne a hajadat, amjd szárítsd meg. A zsályás öblögetés kiszárítja a hajat, így nem szabad túl gyakran alkalmazni.

Haj kiegyenesítése burgonyakeményítővel

A keményítő ugyanúgy, mint a szilikonok, súlyt ad a hajnak, így belekeverheted a kedvenc balzsamodba vagy hajmaszkodba, csak ne felejtsd el leöblíteni. A haj nehezebb lesz, a súlya lefelé húzza a szálakat, amik így egyenesebbek lesznek.

Hajkiegyenesítés paraffinolajjal

A paraffinolajat magában bele kell dörzsölni a hajba, de kombinálható más olajokkal is. Hagyd 1-2 órára a hajban, majd mosd le. A paraffinolaj hasonlóan működik, mint a keményítő, tehát a súlyával lehúzza a hajat, ami így egyenesebb lesz.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük