Az arckontúrozás egyszerű! Csak meg kell tanulnod, hogyan kell csinálni

Az arckontúrozás az egyetlen olyan lépés a sminkelésben, amelyet gyakran kihagynak. Nem érzed magad gyakorlottnak a kontúrozó ecsetek használatában? Ha nem tudod, hogyan kell helyesen kontúrozni ki kell próbálnod az útmutatónkat. Mindent megtudhatsz arról, hogyan kontúrozd helyesen az arcodat.

Miért kontúrozzuk az arcunkat?

Az arcot azért kontúrozzuk, hogy az arc dimenziót nyerjen és hogy szebbnek tűnjön. A jól végzett kontúrozással az arc szép részei jobban kiemelhetők, miközben elrejthetjük a hibákat.

Arckontúrozás – laza termék, krém vagy stick?

Nyilvánvaló, hogy a kontúrozáshoz használt kozmetikumok különböző formákban kaphatók. A klasszikusok a préselt púderek, amelyek valamivel nagyobbak, mint a szemre valók. Ezeket egy ecset segítségével kel felvinni az arcra. Ha nem vagy gyakorlott a kontúrozásban, akkor ezekkel a legjobb kezdeni, mert textúrájuknak köszönhetően finoman tudod felvinni őket és kontrollálhatod a hatás intenzitását. Ennek köszönhetően a kontúrozás  nem fogja uralni az egész sminket. Ha azonban nem vagy elégedett felvehetsz még egy réteg kozmetikumot.

Milyen ecsetekre van szükség a kontúrozáshoz?

Ha szűkös a költségvetésed, nem érdemes három külön ecsetet venned a highlighterhez, a bronzosítóhoz és a pirosítóhoz. Elég, ha csak egy, de vastag és ferdén vágott ecsetet veszel. Mindegyik oldala az arc más-más részéhez és más kozmetikumokhoz való. Ez a legjobb választás az első kontúrozáshoz. Az ecset természetes sörtével kell rendelkezzen (ez lenne a legjobb).

Hogyan kell helyesen elvégezni az arckontúrozást –  útmutató

Vidd fel a highlightert a szemöldökgerinc alá és a homlok közepére. Ne felejtsd el elmosni a széleket, hogy a hatás természetes legyen – a fény a kezelt területeken könnyen visszatükröződhet.

Az arccsontok tetejének kiemelésével is szépen kiemelheted őket.

Az arccsontok alatti területet közvetlenül sötétítsd – ez tökéletesen kisimítja az arcot. Sőt, ha magas a homlokod, tökéletes, ha a hajvonal mentén sötét kontúrpúdert alkalmazol – optikailag rövidebbé teszi a homlokot. Ha további mélységet szeretnél kölcsönözni az arcnak, alkalmazd ugyanazt a sötét púdert a halánték területén is.

Hová kerüljön még a sötét púder? Például az orr oldalára – karcsúbbá teheti azt. Azok, akiknek erős állkapocsvonaluk van, az állkapocs környékére is alkalmazhatnak bronzosítót.

A highlighter tökéletes az orr tetején, de a hegyén is – nyilván azzal a feltétellel, hogy nem széles az orrod.

Beválhat a modellek és hírességek által használt trükk: tegyél egy highlighterbe mártott ecsetet az ajkak felső és középső részére, valamint az Ámor ívére. Ez csábítóvá teszi az ajkaidat és szép formát és mélységet nyer.