Hogyan kell ápolni a szem alatti bőrt? Mondj búcsút a ráncoknak, a sötét karikáknak és a puffadt szemeknek!

A szem alatti bőr nagyon vékony és érzékeny, és a lipidréteg hiánya miatt nagyon gyorsan kiszárad. Nem csoda hát, hogy a szem alatt jelennek meg az első ráncok. Hogyan ápoljuk a bőrt ezen a területen? Nézd meg a legjobb gyógymódokat a legnagyobb szembőrproblémákra – ráncok, puffadtság és sötét karikák.

Helyes sminkeltávolítás

Ha a sminket pontatlanul vagy egyáltalán nem távolítjuk el, akkor valószínűleg szemirritációt tapasztalunk (szemhéj, kötőhártya), ráadásul a bőr nehezen regenerálódik. A helyes sminkeltávolításhoz áztassunk egy vattakorongot szemfestékeltávolítóba, nyomjuk a szemhéjra, tartsuk néhány másodpercig és finoman mozgassuk a szem belső sarkától a külső felé. Ismételd ezt addig, amíg a következő vattakorong tiszta nem lesz. Sminkeltávolítókból széles a választék – micellás víz, kétfázisú eltávolító, olajos alapú termékek.

Optimális hidratálás a szembőr számára

A smink alapos eltávolítása után ideje áttérni a szemkörnyék hidratálására. Olyan termékeket érdemes használni, amelyeket erre az arcbőrre terveztek. Ez azért fontos, mert a szemápoló termékek szokatlanul könnyű állagúak, könnyen felvihetőek és gyorsan felszívódnak. Ráadásul nem tartalmaznak olyan illatanyagokat, amelyek allergiás reakciót váltanak ki az érzékeny szembőrben. Ehelyett vitaminokban és növényi kivonatokban gazdagok, amelyek biztosítják a hosszú távú hidratálást, javítják a vérkeringést, serkentik a kollagéntermelést és enyhítik az irritációkat. Mivel a bőr éjszaka regenerálódik, alvás előtt egy vastag réteg krémet kenhetsz fel intenzív hidratáló és tápláló maszkként. A krémet az ujjbegyeiddel vidd fel. Minden alkalommal, amikor szemápolót alkalmazol, ne feledd, hogy ne feszítsd a bőrt.

A puffadt szemek és a sötét karikák elleni gyógymódok

A sötét szem alatti karikák általában genetikai eredetűek és a rossz véráramlás vagy a melanin (bőrpigment) túltermelésének következményei. Másrészt a puffadtság, köznyelvben táskáknak nevezik, általában a vesék nem megfelelő működéséből fakad.

E problémák orvoslására használj megfelelő kozmetikumokat, azaz C- és K-vitaminban, koffeinben vagy árnika-, gesztenye-  vagy ginkgo-kivonatban gazdag krémeket. Az ilyen termékek javítják a mikrocirkulációt, dúsabbá teszik és összehúzzák az ereket. Ennek eredményeképpen világosítják a sötét karikákat és megakadályozzák a szemek puffadását. Ne hagyd magadat elkeseríteni ha nem hat azonnal- ez a puffadás és sötét karikák elleni terápia néhány hétig tart, mire hatni kezd.