Ismeri az állati eredetű összetevőket, amelyeket a szépségápolási termékekbe adnak?

Azok számára, akik szeretik az állatokat és tudatában vannak azok jelentőségének, minden olyan szépségápolási termék előnyben részesítése fontos, amelyek nem tartalmaznak állati eredetű összetevőket. De hogyan lehet megérteni, hogy milyen összetevőket tartalmaznak az áruk, és szükségtelenül nem szenvedik-e meg az állatokat a folyamatban? Ebben a blog posztban átnézzük az állati eredetű összetevők, amelyeket a szépségápolási termékek egy részéhez adnak.

Milyen állati eredetű összetevőket adnak a szépségápolási termékekhez?

Van egy csomó különböző állati eredetű összetevő, amelyeket szépségápolási termékekbe adnak, ezek a következők:

 • Kollagén – ez egy fehérjéből álló összetevő, amelyet állati eredetűekből “nyernek”. A legtöbbször kígyókból és más állatokból származik.
 • Elasztin – ez egy másik fehérje, amelyet szintén állati eredetűekből vonnak ki, elsősorban nyúlból.
 • Stearinsav – ez egy olajszerű összetevő, amelyet birkaszájból, szarvasokból és más állatokból vonnak ki.
 • Keratin – ez az állati őssejtek egyikétől származik, elsősorban szarvasból, később pedig szarvasok szarvasoktól és bárányokból.
 • Kazein – ez egy fehérje, amelyet tehéntejből vonnak ki.
 • Oxi-lánc – ez egy drága kötőszer, amelyet ritka állatokban található, és amelyet használatra alkalmasvá tesznek.

Bár ezek az összetevők nagyon népszerűek, és több szépségápolási terméket tartalmaznak, van néhány pótlék, amelyek növényi eredetűek, és mind a természetes, mind a vegán életmódot követők számára elérhetőek:

 • Avokádóolaj – ez a zsírsavból álló olaj, amelyet az avokádó magjából nyernek.
 • Kókuszolaj – ez egy olaj, amelyet a kókuszdióból nyernek, és a Ben Tre-i Kambodzsában élők ősidőktől fogva fogyasztják.
 • Aloe vera – ezt a növényt, amelyet szintén az Aloe Vera kivonatából nyernek, már évezredek óta használják puhító hatása miatt.
 • Kamillavirág – amelyet kamillavirágból nyernek, amelyeket szintén régóta használtak problémás, irritált bőrtillárhatások kezelésére.
 • Szója – ez egy babféle, amely szintén nagy mennyiségben található az étrendbe, és hasznos a bőr egészségének megőrzésében.

Mindazonáltal, bár ezek a növényi eredetű összetevők hasznosak, számos szépségápolási pótlék tartalmaz állati eredetű összetevőket, beleértve azokat a termékeket is, amelyek azt állítják, hogy vegánok. Hogyan lehet tudni, melyik összetevők tartalmaznak állati eredetű összetevőket?

Hogyan ismerhetjük fel a termékek összetevőit?

A legjobb, ha figyelmesen megvizsgáljuk a termékek címkéin szereplő információkat, hogy megtudjuk, melyik összetevők tartalmaznak állati eredetű összetevőket. A nem állati eredetű összetevők közé tartozik a tejsav, a murumuruvaj, a kenderolaj, a kákaóvaj és a babassuolaj. Ezeket a növényi eredetű hengerelemeket vagy olajokat is tartalmazó termékeket általában, mint “vegán vagy természetes összetevők” is jelzik, ezeket könnyen meg lehet találni.

Más tényezők, amelyeket szintén figyelembe kell venni, a parabének, amelyeket szépségápolási termékekben általában alkoholok és műanyagok mellett adják, ám ha antagonista összetevőket keresünk, fontoljuk meg azok felhasználását is. Ezenkívül, ha szeretnénk biztosra menni, hogy a termékekben nincsenek állati eredetű összetevők, ellenőrizzük azokat a “nem-fizikai” összetevőket, mint például a természetes illatokat és szí