Tudod Mi az a Haj Olajozás?

Bármely testrészedet be lehet olajozni. Mi tudjuk, hogy az olaj használata a bőrtisztítás rutinjának része. Egyre populárisabb a haj olajozás. Olvass tovább, ha még nem hallottál erről a kiváló hajápoló módszerről.

Hajolajozás1

Hajolajozás töredezett és göndör hajra ajánlott. Hatékonyan javítja fürtjeid állapotát egy rövid időn belül. Olajtól függően más-más eredményt érhetsz el. Azt állítják, hogy a hidratáló olaj használatánál jobbat nem is tehetsz fürtjeidnek.

Mi a hajolajozás haszna?

Bizonyított, hogy az olaj külső használata okozza a haj hosszú és gyors növekedését. Hajhullást is megelőzhet. Rongált hajúaknak örömmel kijelentem, hogy a hajolajozás táplálja és mélyen hidratálja hajfürtjeiket. Olajokat gyakran balzsamnak használunk, amit nem mosunk ki. Bármilyen mennyiségű pufiságot és bodrosságot lehet csökkenteni, ha beledörzsölsz egy kis kókuszolajt a hajadba.

Hajolajozás2

A kókusz és az argan olajak a leghíresebbek. A kókusz minden hajtípusnak ajánlott, míg az argan olaj legjobban a göndör fürtökön hat. Kenhetsz a fürtjeid végére vagy az egész hajadra olajat. Adnod kell időt a hajadnak, hogy a tápanyagokat teljesen felszívhassa. Minél tovább hagyod az olajat a hajadban, annál jobb. A minimum kezelési idő ne legyen rövidebb 30 percnél. Ha becsavarod a hajad egy gyapot törölközővel, a hő miatt hatékonyabban fog behatolni a hajadba.

Nincs megszabva, hogy milyen típusú olajt használhatsz. Az egyetlen egy feltétel, hogy hidegen nyomottnak kell lennie. Az olajok többsége antibakteriális tulajdonságuk van és kezeli a korpát és bármilyen bőrproblémát. Ha nagyon puha és fényes hajat szeretnél, akkor hagyd éjszakára a hajadban az olajat. Rakj egy nagy törölközőt a párnára, hogy ne legyen foltos az ágyneműd. Az olaj eltávolításához mosd meg a hajad egy gyengéd samponnal.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük