Megéri Vega szépség termékeket használni?

A Vegákat gyakran egy csoport fanatikusnak nézik, akik képesek hozzáláncolni magukat egy fához, hogy kiálljanak érveik mellett. Ők nem csak nem esznek húst sem állatból származó terméket, hanem speciális szépségtermékeket használnak, amiket nem teszteltek állatokon. A Vegák nem fogyasztanak tojást, tejet, sajtot, mézet sem joghurtot. Van bőven étel, amit lehet enni ellentétben abban ,amit az emberek hihetnek.

veganprod2

A Vega alapdiéta zöldségekből, gyümölcsökből, szójából és tofuból áll. Azt állítják, szinte bármilyen ízt elő lehet állítani természetes, növényalapú összetevőkből. Még a hús íze sem kihívás-e téren. Kell hozzá tofu, gyógyfű és sok fantázia. Bőrápoló termékeknek selyem, állati zsiradék, lanolin és méhviaszmentesnek kell lennie. A Vega szépségápoló termékekben használt összetevők tartalmaznak növényi olajt és ásványi sarat. A legfontosabb aspektus nem is az összetevők listája, hanem a tény, hogy volt-e állatokon tesztelve a klinikai tesztelésen.

Számos kozmetikai cég sebezhető állatokon vizsgálják, hogy a krém vagy egyéb más szépség termék, amit kiadnának biztonságos és hatékony-e. A tesztelés fájdalmas és káros lehet a vizsgált alany számára, ezért nem hajlandóak bevállalni ezt a procedúrát. Helyette szerencsétlen állatok ki vannak használva, akik nem is tudnak harcolni a jogaikért. Hogyan ellenőrizd le, hogy a termék kegyetlenség-mentes? Minden szépségápolási terméken van egy Vegan vagy a Leaping Bunny bizonyítvány, amit nem teszteltek állatokon. Sokan rájönnek, hogy a szappan és a fogkrém, amit használnak, számtalan káros anyagú összetevőből van, ami sem egészséges se nem biztonságos. Sima fogkrémben találhatunk mérgező fluoridot.

Az FDA szerint, a fluorid erősíti a fogakat és csökkenti a fogszuvasodás esélyeit. Tulajdonképpen, túl sok mérgező fluorid fogelszíneződést, az immunrendszer leállását, az idegrendszer károsodását és több féle rákot okozhat. A biofogkrém pedig van, hogy csak négy összetevőből áll és 2x hatékonyabb a plakk elleni küzdelemben. Reklám szépségtermékekben már alap a rendkívül káros parabén. Nem sokan tudják, hogy túl sok parabén kitettség hibás a számos bőrprobléma és fertőzésért. Vagy folytathatod a szokásos kozmetikumok vásárlását vagy kiválaszthatod a „nyuszi” képes csomagolást, ha erős és egészséges szeretnél maradni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük