Ezeket az olajokat a szépségápolási táskádban kell tartanod!

A természetes olajok a legpótolhatatlanabb szépségápolási termékek. Sokféleképpen használhatjuk őket – a legtöbb ismert kozmetikum helyettesítésére vagy teljesen egyedi szépségápolási kezelések összetevőiként. Rengeteg lehetőség van!

Mely olajok a legjobbak egy kezdő számára? Több mint százféle olajat használnak szépségápolási célokra, de nem kell feltétlenül az egzotikus olajokat választai. Kezdetnek válaszd a legnépszerűbb test-, arc- és hajolajokat, amelyek a legáltalánosabb felhasználási területekkel rendelkeznek.

ARGÁNOLAJ

A legjobb szépségápoló olaj, Marokkó folyékony aranyának is nevezik.

Az argánolajat a csak Marokkóban növő argánfák diójából nyerik, ezért az eredeti olajnak ott kell készülnie. Ha hidegen sajtolt és finomítatlan, bővelkedik EFA-kban (zsírsavakban), vitaminokban, köztük E-vitaminban és fitoszterolokban.

Miről híres az argánolaj? A javító, erősítő és védő hatásáról. Természetes pajzsot képez az UV-sugarak ellen, emellett védi a hajat a hőkezelés okozta károsodástól. Fényt, simaságot, rugalmasságot ad és fiatalít. Jól használható a hajra, a körmökre és az arcbőrre. Az argánolaj egyértelműen a legsokoldalúbban felhasználható olaj.

KÓKUSZOLAJ

A konyhából beköltözött a fürdőszobánkba és ott is jól érezte magát.

A kókuszolaj jót tesz az étkezésnek, de tápláló tulajdonságait kihasználhatjuk, ha bőrünkre vagy hajunkra kenjük. Azon kevés olajok egyike, amelyek szobahőmérsékleten szilárdak: ha folyékony kókuszolajat vásárolunk, az valószínűleg nem hidegen sajtolt és finomítatlan.

Milyen előnyökkel jár? A jó minőségű kókuszolaj nem hidratál, de tökéletesen megakadályozza a bőr vagy a haj nedvességvesztését. Ráadásul simít, fokozza a fényt, rugalmasságot ad és védi a hajvégeket a töredezéstől. Testápolónak, ajakbalzsamnak vagy természetes hajbalzsamként is jól használható. A kókuszolaj rendkívül népszerű a göndör haj ápolásában.

ÉDESMANDULAOLAJ

Minden anyuka kedvenc olaja a védelem és az öregedésgátló hatása miatt.

Szó szerint bárkinek megfelel a mandulaolaj, mert könnyű, tápanyagokban gazdag és univerzális. Édesmandulából nyerik ki; a legjobbakat finomítás nélküli hideg sajtolással nyerik. A jó minőségű mandulaolaj enyhén dióillatú és azonnal felszívódik.

Miért az anyukák és leendő anyukák kedvence? Mert a terhesség alatt gondtalanul használható és valóban érdemes használni, mert a mandulaolaj növeli a bőr rugalmasságát és fiatalítja, megelőzi a striákat. Még a kényes bababőrre is alkalmas. Ezen kívül nagyon jó választás az arcbőrre és az egyik legnépszerűbb olaj a közepes porozitású hajra, ami egy nagyon gyakori hajtípus.