A sminktermékek típusai

A smink világa annyira sokszínű, hogy sokszor egyszerűen nem tudjuk, hol kezdjük. Mindenki szeretné karakterét, stílusát és személyes ízlését kifejezni, amikor sminket visel, de ehhez elengedhetetlen, hogy tisztában legyünk az alapvető sminktermékekkel és azt hogy mikor és hogyan érdemes őket használni. Az alábbiakban a leggyakrabban használt sminktermékeknek nézünk utána.

1. Alapozó

Az alapozó az a termék, amit először viszünk fel az arcunkra a bőrápolás után. Ki egyenlíti a bőrünk színét, tónusát és textúráját, létrehozva egy ‘vásznat’, amire aztán a többi terméket felvisszük. Az alapozók többféle állagban és színben kaphatók, attól függően, hogy milyen bőrtípusra lett tervezve, és milyen eredményt szeretnénk elérni. Akár fedő, akár transzparens alapozót választasz, mindig fontos, hogy a lehető legjobban illeszkedjen a bőröd természetes színéhez.

2. Korrektor

A korrektor a sminkrutin második lépése, és azt használjuk, hogy korrigáljuk a bőr hibáit, mint például a pattanásokat, sötét karikákat és bőrpírt. Mivel általában nagyobb fedést nyújt, mint az alapozó, ezért a legjobb, ha csak pontosan a problémás területre viszed fel.

3. Púder

A púder az alapozó és a korrektor rögzítésére szolgál, segítve, hogy a smink hosszabb ideig tartson. A púder is kapható színezett és áttetsző változatban. Az áttetsző púder jó választás, ha csak a sminked rögzítését szeretnéd elérni anélkül, hogy további színt adnál az arcodhoz.

4. Arcpír, Bronzoló, és Highlighter

Az arcpír, bronzoló és highlighter hármasa kulcsfontosságú a sminkben, mivel ezek segítségével tudjuk formázni és kiemelni az arcunkat. Az arcpír friss, egészséges kinézetet kölcsönöz, a bronzoló segít az arc kontúrjainak meghatározásában, míg a highlighter a legkiemelkedőbb pontokat hangsúlyozza, mint például az orrcsúcs, a szemöldökcsont és az arccsont.

5. Szemhéjfesték

A szemhéjfestékek szinte végtelen lehetőséget kínálnak a szemsmink kialakításában. Matt, fémes, csillámló, krémes, por formájú – a választék szinte végtelen. A legjobb, ha mindig egy-egy alap- és árnyékoló szín mellett valami élénkebbet is tartasz kéznél, hogy feldobhasd a sminked, amikor csak akarod.

6. Szemceruza és szempillaspirál

A szemceruza és a szempillaspirál két további alapvető termék, amit minden sminkes táskában megtalálhatsz. A szemceruzával határozhatod meg a szemvonaladat, mélyítheted a szemedet, vagy épp ellenkezőleg, optikailag szélesebbé teheted. A szempillaspirál pedig fontos, hogy dús, hosszú szempillákat varázsoljon neked, így adva keretet a szemednek.

7. Szájfény és rúzs

A szájfény és a rúzs kiváló eszközök, hogy teljesen átalakítsák az arcodat. Akár finom, természetes megjelenést szeretnél, akár drámai, erőteljes színeket, a szájfények és rúzsok világa korlátlan lehetőségeket tartogat számodra.

Ez itt csak a jéghegy csúcsa, rengeteg különböző sminktermék létezik a piacon, mindenki számára megtalálható az ideális. Az a fontos, hogy a megfelelő sminktermékeket a megfelelő módon és a megfelelő helyen használjuk, hogy kihozhassuk belőlük a legtöbbet.