Professzionális hajápolási kezelések. Melyik éri meg igazán?

Tudtad, hogy a fodrász nem csak vágni meg festeni tud? Manapság már alapos helyreállító kezelésekkel is fordulhatsz szakemberhez. Nézd meg te is, hogy milyen kezelések hatásosak és népszerűek.

Az otthoni hajkezelések gyakran nem hozzák a kívánt eredményeket. A kondicionáló szerek, maszkok és olajok csodákat végeznek, feltéve, hogy rendszeresen használják őket, ezért türelmesnek kell lennünk, hiszen idő, amíg a hatása észrevehető lesz. Minél sérültebb és gyengébb a haj, annál tovább kell várnunk a javulásra. Éppen ezért érdemes egy profi kezelésben elgondolkodni, hiszen teljeskörű megoldást a hajnak csak ez jelent.

A NYOLC LEGJOBB PROFESSZIONÁLIS HAJÁPOLÁS

1. A fejbőr trichológiai tisztító radírozása

Időnként alaposan meg kell tisztítani a fejbőrt, hogy megakadályozzuk a korpásodást és megvédjük a hajat az elvékonyodástól. Nem sokan tudják, hogy ebből a szempontból a szokásos hajmosás nem elegendő. A felhalmozódott kozmetikumok, olajmaradványok, valamint a zsírral kombinált elhalt bőrsejtek át nem eresztő réteget képeznek, amelyet csak trichológiai radírozással lehet eltávolítani. Ezt otthon is el lehet végezni úgy, hogy egy természetes olajat hámlasztó részecskékkel (például cukor, só, málnamag) kombinálunk. Viszont ez a kezelés a szalonban gyorsabb és eredményesebb, mivel ultrahang segítségével történik.

2. Keratin hajkiegyenesítő kezelés

Csak kevesen tudják, hogy a keratinos hajkiegyenesítés egy olyan kezelés, amelynek elsődleges célja a haj regenerálása. Valójában a selymes, sima és egyenes haj inkább mellékhatás. A fő célja valójában a haj károsodásának kijavítása azáltal, hogy a szükséges keratint biztosítja – ez egy fehérje, amely a haj felépítésének legfontosabb szerkezeti anyaga. Talán ez a kezelés az egyik leggyakrabban keresett a szalonokban.

3. Fejbőr mezoterápia

Olyan hajápolás, amelyet a fodrászok is gyakran ajánlnak. Sokféleképpen el lehet végezni ezt az eljárást. A mezoterápia tűmentes formában (a készítményt egy elektromos mező segítségével juttatjuk a bőrbe), mikrotűvel (speciális hengerrel) vagy tűvel (tápanyagok befecskendezésével) végezhető. Mindenesetre ez egy professzionális hajkezelés, amely segíthet a kopaszodás lassításában, és növeli a hajnövekedés sebességét és mértékét. A hatások között szerepel a fejbőr biológiai egyensúlyának helyreállítása is.

4. Oxigén mezoterápia

Oxigén infúziós terápia néven ismert. Mi a közös ebben és a fentebb említett fejbőr mezoterápiában? A tény, hogy itt egy speciális tápanyagot egy külső szer segítségével visznek tovább a szőrtüszőkbe. Ebben az esetben ez a koncentrált oxigénáram. Az oxigén mikro-illat helyett történő felhasználásának köszönhetően a fejbőr duplán jól jár – nemcsak a tápanyag, hanem az oxigénellátás szempontjából is. Ez egy nagyszerű módszer a hajnövekedés stimulálására, valamint a fejbőr különböző problémáinak enyhítésére, pl. a korpásodás, vagy akeratinizáció.

5. Ultrahangos infravörös hajkezelő vasaló

Egy jó fodrászatban infravörös fény és ultrahang segítségével is regenerálható a haj. Ezeket egy, a hajvasalóhoz hasonló eszköz bocsátja ki. A standard hajvasaló magas hőmérsékletet használ, tehát az ultrahanggal és infravörös fénnyel történő kezelés sokkal biztonságosabb megoldás. Mikor érdemes használni? Ha a haj gyenge, és megerősítésre szorul. Az eszköz felgyorsítja a fodrász által kiválasztott balzsam felszívódását, amelynek köszönhetően sokkal intenzívebben fog működni.

6. Darsonvalizáció

Hajápolás során használunk infravörös fényt, ultrahangot vagy a hőt, így miért ne próbálhatnánk ki az elektrostimulációt? A professzionális hajkezelést, amely speciális áramot alkalmaz, darsonvalizációnak nevezik. Bár az elektromos áram használata felveti az aggodalmakat, érdemes ezt választani, ha meg akarjuk tisztítani a fejbőrt, illetve a korpásodást okozó gombákat, baktériumokat és a gyulladásokat szeretnénk megszüntetni. A darsonvalizáció biztonságos, fájdalommentes és nem invazív.

7. LED fényterápia

A LED-es fény a hajápolásban is előnyös. Ez egy új dolog még a professzionális hajkezelések körében, de egyre több nő próbálja ki. A LED-fényterápia számos előnnyel rendelkezik – fájdalommentes, nem invazív, könnyen alkalmazható és nagyon pihentető. Külön a haj számára is használható, serkentve a fejbőr vérkeringését, és újjáélesztve, valamint megerősítve a hajat. A LED-fény felhasználható kiegészítésként más kezelésekhez is a teljesítmény javítása érdekében.

8. Haj Botox

Ha a top 8 legjobb hajkezelésről beszélünk, nem feledkezhetünk meg a botoxról. Nyugodj meg, nem csak te társítod a botoxot a bőrbe injektált ránctalanító szerrel. A Botox hajon való használata egy nem invazív kondicionáló eljárás, amelynek során a hajra maximális mennyiségű, koncentrált táplálékkiegészítő kerül – egy szérum, amely természetes vitaminokban, ásványi anyagokban és tápanyagokban nagyon gazdag.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük