Szemöldök fixáló gél. Ki kell próbálnod!

A szem a lélek tükre, a szemöldök pedig ennek a tükörnek a kerete. A mi feladatunk, rendben tartani ezt a keretet. Valószínűleg senki sem vitatja azt az állítást, hogy a szem a smink legfontosabb eleme, elvégre ez az a hely az arcunkon, amelyre beszélgetőpartnerünk a figyelmét összpontosítja, miközben velünk beszélget. Ezért nem szabad kihagyni a szemöldököt sminkelés közben.

Manapság egyre több kozmetikai márka dob piacra új szemöldök sminktermékeket. Az egyik ilyen újdonság a szemöldök fixáló gél. Hallottál már róla? Tudod, hogyan kell alkalmazni?

Valaha a vékony és keskeny szemöldök divatosnak számított, manapság a természetesebbnek tűnő, vastag és telt megjelenésű szemöldök felé fordulunk. Tagadhatatlan, észrevehetjük, hogy az utóbbi időben jelentősen megnőtt a szemöldök-kozmetikumok mennyisége. Ennek eredményeképpen a szemöldök smink és ápoló termékek ugyanolyan bőségesek, mint a szemsmink termékek. Tudtad, hogy a #eyebrows több mint 15 millió posztot jelöl az Instagramon? Miért vagyunk ennyire oda a szemöldökért? Miért olyan népszerűek a szemöldök fixáló gélek a nők körében?

A szemöldök fixáló gél előnyei

Először is, amellett, hogy a sminktermékekre jellemző hatást nyújtja, a gél a szemöldök kondicionálására is alkalmas. Másodszor, a szemöldökfixáló gél megvédi az íveket a sérülésektől és ha naponta használsz szemöldökszérumot, biztos lehetsz benne, hogy a szemöldök fixáló gél fokozza a hatást és még jobban kiemeli a szemöldököd szépségét. A szemöldök fixáló géleknek van még egy pozitívuma, amit meg kell említenünk – hihetetlenül könnyű használni őket. Ezért még azok is, akik nem tartják magukat a sminkelés mestereinek, könnyen tudják majd használni.

Mielőtt a szemöldök fixáló gélt használnál…

Mielőtt szemöldök fixáló gélt használnál, nézd meg az arcodat és ellenőrizd, hogy a szemöldököd formája illik-e hozzád. Ha nem vagy biztos benne, használd a következő módszereket, de természetesen az ösztöneid és az ízlésed is számít. Tudtad, hogy a természetes szemöldök egyfajta félkörívet alkot, amely a végeken keskenyedik? Tudtad, hogy ez a forma leginkább ovális archoz illik? Más arcformáknál egy kicsit meg kell dolgozni a szemöldökkel.

Hogyan illesszük a szemöldökformát az arcformához?

  • A kerek arcnak jól áll, ha a szemöldök háromszögre hasonlít, ami azt jelenti, hogy az íveknek egy kicsit magasabbnak kell lenniük, mint a szemöldök többi részének.
  • A hosszúkás arcon az olyan szemöldök áll jól, amelynek vége a halánték közelében lefelé mutat. Ettől az arc egy kicsit szélesebbnek tűnik.
  • Amikor szögletes arcról van szó, itt az íveknek a teljes szemöldök hosszának kétharmadánál kell elhelyezkedniük.
  • Végül, a háromszög alakú archoz olyan szemöldök illik, amely keskenyedik és nem túl hosszú.

Nyilvánvaló, hogy mivel mindenki egy kicsit más, a szemöldök formájának is egy kicsit másnak kell lennie – mondhatni testre szabottnak. Ha nem vagy meggyőződve arról, hogy melyik szemöldökforma illik hozzád a legjobban, keress fel egy profi szemöldökművészt. Ha egyszer egy kozmetikus kezeli a szemöldöködet, könnyebb lesz csak fenntartani ezt a hatást.

Hogyan kell alkalmazni a szemöldök fixáló gélt?

Ha sikerült megtalálnod a megfelelő formát a szemöldöködhöz, itt az ideje, hogy szemöldök fixáló gélt használj. Ez a kozmetikum segít meghatározni és megszelídíteni a rakoncátlan szemöldökszőrszálakat és pontosan úgy rendezni őket, ahogyan szeretnéd. Mielőtt úgy döntenél, hogy színes szemöldök fixáló gélt használsz, jobb, ha először veszel egy átlátszó szemöldök fixáló gélt – már csak azért is, hogy megtanuld, hogyan kell használni és milyen hatást kelt a szemöldöködön. A világos szemöldökfixáló gélt olyan szemöldökre is érdemes használni, amely szép, vastag és nem igényel javításokat. Másrészt a színes szemöldök fixáló gél jobban működik azoknál, akiknek vékonyak és ritkásak az íveik – a színnek ezeket a problémákat kell orvosolnia.

Színt és stílust adnak: Melyik szemöldök fixáló gél a legjobb?

Rengeteg termék közül választhatunk. Ne feledjük, hogy kipróbált és bevált kozmetikumokat válasszunk, amelyek nem túl púderesek, mert különben lepereghetnek és foltot hagyhatnak az arcunkon. A legkényelmesebb szemöldök fixáló gél olajos állagú, ami megkönnyíti a termékek eloszlatását a szemöldökön. Vannak olyan szemöldök fixáló gélek is, amelyek képesek a szemöldök színét javítani anélkül, hogy elszíneznék a bőrt, ami különösen a kezdők számára optimális megoldás.

Ami érdekes, hogy a legtöbb szemöldök fixáló gél olyan kondicionáló anyagokkal van dúsítva, mint a keratin. Ez egy olyan fehérje, amely természetes módon megtalálható az emberi hajban és körmömben. A keratin használatának egyik fő előnye, hogy erősíti a hajat és megakadályozza a kiszáradást.

A szemöldök fixáló gél keresése során mindig ellenőrizd, hogy vízálló-e. Végül is nem akarod, hogy a gél lefolyjon a szemöldöködről és csúnya barnás foltot hagyjon az arcodon.

Az egyik legjobb és sokak által csúcsminőségűnek tartott szemöldök sminktermék a Dior Diorshow Bold. Könnyű, mikroszálakkal dúsított állagú. Más márkák, amelyek elég jó szemöldök sminktermékeket kínálnak, a L’oreal és a Maybelline, sőt a The Balm is – ez a márka híres a minőségi szemöldökápoló termékek gyártásáról.