Téli Bőrápoló rutin

A téli bőrápoló rutinnak másnak kell lennie,mint a nyárinak? Sok okból kifolyólag igen.Télen a bőrünk a befűtött épületekben való tartózkodás miatt száradhat ki.Nagyon ritkán tartalmazza a kívánt nedvességtartalmat a helység, amibe belépünk. A bőrünk repedéses lehet a kinti és benti nagy hőmérsékletkülönbség miatt. Először ki vagyunk téve száraz levegőnek, majd a hőmérséklet drámai módon csökken,mikor kimész egy kis friss levegőért.

Bőrápoló1

Gyakran megtörik a bőr a hidegben. A párásító segíthet a bőr állapotán. Ajánlott éjszaka alvás közben használni. Meleggé és otthonossá teszi a szobát, és hidratálja a bőrt. Egy alap párásító nem drágább 6-7 ezer forintnál. Fontos előkészíteni a bőrt bőrradírozással. Használd a párásítót minden második nap.

Használhatsz tisztító szereket vagy micellás vizet is a felesleg eltűntetéséhez. A száraz bőrre vigyél fel hidratálót, aminek nem magas a víztartalma. Azokon a területeken ahol gyorsan szárad a bőr vigyél fel mégegy réteget. Várj 10 percet amíg felszívódik majd egy papírtörllővel töröld le a maradékot. Fontos a magas faktorszámú krém. A téli nap nagyon káros lehet. Ha nincs ilyen krémed, használj magas faktorszámú alapozót. Viselj ajakbalzsamot, hogy megvédja a száj bőrét a kiszáradástól.

Bizonyosodj meg róla,hogy alacsony víz és magas szervesolaj tartalma van. Nem akad semmilyen problémád a megfelelő termék kereséséhez. Manapság ajakápolót is lehet minden ízben és állagban kapni. Ha nincs ajakápolód,egyszerűen dörzsölj egy kis mézet vagy oliva olajat az ajkaidra a maximum védelem érdekében.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük