5 egyszerű módszer a fájdalommentes hajcsíkoláshoz

Öt egyszerű módszer a frizuránk lágy szálaihoz – fésülös kieresztés nélkül

Sokszor előfordul, hogy kiereszteni akarunk egy fésűt a hajszálainkból, de a hosszú fésülési eljárás miatt nem szeretnénk belevágni. De ne essen kétségbe, mert létezik helyette öt egyszerű módszer, melyekkel a hajszálainkat fésületlenül kiereszthetjük.

Első módszer: Az atkaöntő

Az atkaöntő a legegyszerűbb módszer a hajszálaink fésületlenül történő kieresztéséhez. Az atkaöntőről, amelyet nedvesen kell használni, csupán annyit kell tudni, hogy segít elérni, hogy a hajszálaink finom lágy hullámokat vegyenek fel. Ehhez az atkaöntőt fonatokra kell csavarni, majd egy biztonsági tű segítségével szorosan kitanítani. Várni kell, míg teljesen megszáradnak a kieresztettek, majd bizonyos ideig védeni kell a hajszálainkat egy kendővel, hogy a fonatok többé ne engedjenek ki soha.

Második módszer: Hajsütővas attól függően, hogy milyen egyenes a hajszálaink

Ha szeretnénk kiereszteni a hajszálainkat, de hajsütővassal rendelkezünk, akkor ez a lehetőség is rendelkezésünkre áll. Ha a hajszálaink nincsenek különösebben egyenesek, akkor egy kevésbé buja felületre csavarjuk őket úgy, hogy a hajszálak maguk alá nyomottak legyenek. Szárítsuk meg a hajszálainkat hajszárítóval, majd vegyünk ki a hajsütővásznat.

Harmadik módszer: A sovány hengerek és pálcikák

A sovány hengerek és pálcikák segítségével meghatározott sablonokon keresztül kiereszthetjük a hajszálainkat. Az ilyen típusú hajszálaknak rugalmasaknak kell lenniük, ezért fontos, hogy fonyasztás nélkül sovány hengerekre tekerjük fel a hajszálainkat. Az egész kieresztett hajszálakat alaposan megnedvesítsük és szárítsuk és alaposan megnedvesítsük újra.

Negyedik módszer: Fürdőfülke bevonó – avagy uszoba bevonó

Ez a módszer akkor hasznos, ha szeretnénk esélyt adni hajszálainknak, hogy hullámokat tegyenek fel. Ilyenkor a hajszálainkat hasonlóan kell befonni, ahogyan az atkaöntő esetében. Az uszoba bevonóba betekerjük a hajszálainkat, és szárítjuk meg őket. A lépés a lépésre tanácsaink alapján ismerkedhet meg ezzel a módszerrel.

Ötödik módszer: Hogyan kiereszthetjük a hajszálainkat tejföllel?

Magában a tejfölben sokféle tápanyag van, amelyek segítenek a hajszálaink tisztításában és ápolásában. Emellett lágyabbá is teszi a hajszálainkat, ami segítségével jobban kiereszthetjük. A tejföl pozitív hatását úgy fogjuk érezni, ha lefedjük vele a fejbőrünket és a hajszálainkat, és hagyjuk ázni, amíg teljesen megszárad. Érdemes összedolgozni a hajszálainkkal, vagy hintáztatni őket, hogy a hajszálaink tartós hullámokat nyerjenek.

Mindezek a módszerek segítségünkre lehetnek, hogy lágy fürtöket és ápolt frizurát készíthessünk. Tegyük meg az első lépést, és próbáljuk ki az egyiket a fent felsoroltakból!

3409 words