Fogfehérítés kókuszolajjal

A kókuszolaj híres az egészséges tulajdonságairól, amelyek az olajnak rengeteg főzési és szépségápolási felhasználási lehetőséget biztosítanak. Sütésre, főzésre alkalmas és kenyérre is lehet kenni. Mi több, ápolja bőrünket, hajunkat, körmünket… Még a kókuszolaj rágásról is kiderül, hogy rengeteg előnye van. Miről is beszélek? Olvass tovább, hogy megtudd a kókuszolaj titkait!

kókuszolaj rágás- előnyök a fogakra

A szájüregben végtelen számú, különböző fajtájú baktérium található. Némelyikük barátságosa, míg mások nem. A Streptococcus mutans okozza az úgynevezett foglepedéket, az ínybetegségeket és a fogszuvasodást. A kókuszolaj kimossa a káros baktériumokat, így megszabadulhatunk tőlük a szájüregből. Ennek eredményeként elkerülhetjük a fogínybetegséget (ami akkor következik be, amikor az immunrendszer megtámadja a foglepedéken lévő baktériumokat). A fehérebb fogak a kókuszolaj rágás végső hatása. Ez a fogkő feloldásának természetes következménye.

kókuszolaj rágás- előnyök a leheletre

A rossz lehelet általában a szájban lévő baktériumok által termelt gázok és vegyi anyagok következménye. Ha a baktériumok legalább egy részét eltávolítjuk a kókuszolajjal, frissebb leheletet kapunk.

Hogyan kell elvégezni?

Ha szeretnél megszabadulni a foglepedéktől és ennek következtében fehér mosolyt és friss leheletet kapni, válaszd a kókuszolajat és rendszeresen kavargasd a szádban. Vegyünk egy kanál olajat, 10-20 percig tartsuk a szánkban, majd köpjük ki és mossunk fogat. Ha lehet, éhgyomorra és fogmosás előtt tedd meg. Ha az arcizmaidat fájdalmasnak érzed, legközelebb kevesebb olajat használj. Vigyázz, hogy ne nyeld le az olajat – a kiköpés a baktériumoktól való megszabadulás módja.

kókuszolaj rágás- hatások

A kókuszolaj rágás első hatásai már 10 napos kezelés után láthatóak. A lehelet frissebbé válik, míg a fogak tisztábbak és fehérebbnek tűnnek.