Hogyan védhetjük a hajat a hőkárosodástól? A legjobb hővédő spray-ek!

Egyenesítés, hajszárítás, göndörítés, csak, hogy néhányat soroljak a népszerű hajformázási technikákból, annak ellenére, hogy segítenek a kívánt stílus létrehozásában rendkívül károsak a hajra. A magas hőmérséklet a nedvesség elpárolgását segíti elő, így gyenge, törékeny és töredező hajad lesz. Tehetünk valamit a forró hajformázó eszközökn negatív hatásainak elkerülése érdekében? Szerencsére létezik egy hővédő szerek, amivel  formázhatod a hajadat anélkül, hogy kárt tennél benne. 

Mi a hővédő szer?

Ahogy a neve is sugallja, a hővédő megvédi a hajat a magas hőmérséklet okozta – gyakran visszafordíthatatlan – károktól. A megfelelő hővédő spray használatával még a hajszálak kinézetén és állapotán is javíthatsz, de ez még nem minden. Ha helyesen választjuk ki, a hővédő spray láthatóan fokozhatja a haj fényét és táplálja a hajat.

Ha megtaláltad a tökéletes hővédőszert, akkor mindig használnod kell hajformázás előtt. Nagyon könnyű használni  és nem vesz fel sok időt. A haj biztonsága és a kiszáradás megelőzése érdekében a hővédőszert fújd a  haj teljes felületére, azonban ne használj túl sokat. Ez a folyamat mindössze néhány másodpercet vesz igénybe, de az általa elért előnyök valóban óriásiak!

Az alábbiakban megtalálod a legjobb hővédő szerek listáját, amelyek közül biztosan megtalálod a számodra megfelelőt. 

1. Nanoil Heat Protectant Spray

www.nanoil.hu

Méret → 6,76 fl. oz / 200 ml

Ezt a hővédő spray-t professzionális fodrászszalonokban és otthon is használhatod. A Nanoil egy könnyű spray-t hozott létre, amely hatékony hővédelmet nyújt, függetlenül attól, hogy milyen hajtípusra alkalmazzák. Ezenkívül hidratálásra és a mechanikai sérülések megelőzésére is alkalmas, ez a termék nagyon sokoldalú. Ha befújod a hajadat a Nanoil Heat Protectant Spray-el, beállíthatod még a legmagasabb hőfokot is a hajformázó eszközödön, mivel nem fog károsodni a hajad. A természetből származó selyemfehérjék és az E-vitamin a két fő összetevő, amelyek növelik a haj ellenálló képességét  a hővel szemben. A formula kondicionálja a szálakat, így azok szebbek lesznek, függetlenül attól, hogy milyen gyakran nyúlsz a hajszárító és a hajvasaló után.

2. Davines Melu Hair Shield

Méret → 8,45 fl. oz / 250 ml

Magas minőség kombinálva hatékony hővédelemmel – így jellemezhetjük a Davines Melu Hair Shield hajvédőjét. Bár erre a termékre többet kell költened, megéri, mert a hatása és a védelem mértéke igazán látványos. A hajad védve lesz a hajvasalók, a hajsütők, a hajszárítók és a nap káros hatásával szemben. Villalba lencsemagkivonatot tartalmazó Davines Melu Hair Shield elsősorban hosszú és sérült hajra ajánlott. A hidrolizált keratin felelős a mechanikai és hőkárosodás visszafordításáért. Minden tápanyag mélyen behatol a hajszálakba és helyreállítja a töredezett végeket, valamint egészségesen tartja a hajat.

3. Sisley La Creme 230

Méret → 5,07 fl. oz / 150 ml

Bizonyára nem a legolcsóbb hővédő, amit kaphatsz a piacon, de mindenképpen érdemes beszerezned – persze csak ha megengedheted magadnak. Csodákat művel még a rendkívül sérült, száraz és fénytelen hajon is. A zsíros fejbőrűeknek azonban óvatosan kell használniuk a Sisley La Creme 230-at, nehogy elnehezítse a hajat. A többi hajtípusnak nem lesz baja. Ami az alkalmazást illeti, ezt a hővédőt nedves hajszálakra kell felvinni szárítás előtt. Ez biztosítja a haj hő- és károsodás elleni védelmet. Ezenkívül a Sisley La Complex 230 olajkeverékkel rendelkezik, amely elősegíti a simaságot, az erőt és a fényt. A szöszös hajjal  és a sztatikus feltöltődéssel is elbánik. A hatások már egyetlen alkalmazás után láthatóak.

4. Moroccanoil Protect spray

Méret → 7,60 fl. oz / 225 ml

Itt egy másik csodálatos hővédő, amelyet arra terveztek, hogy megóvja a hajadat a hőtől, de ismét a zsíros hajúaknak óvatosnak kell lenniük a Moroccanoil Protect Spray alkalmazásával. Olajos formulája elnehezítheti a hajat, ami lapos hajhoz vezethet. A termékbe kevert argánolaj és panthenol természetesen a száraz, törékeny és sérült hajra hat a legjobban. Mint minden hővédő, ez a Moroccanoil által kínált is gondoskodik arról, hogy a hajat ne károsítsák a hőformázó eszközök vagy a kedvezőtlen időjárási körülmények. Érdekesség, hogy állítólag segít a haj formázásában is, ruganyos és puha tapintásúvá teszi azt. Bár ez egy igazán jó hővédő, nem minden pénztárcának való.

5. Monat Studio One

Méret → 4,53 fl. oz / 134 ml

A Monat Studio One főleg szépség- és fodrászszalonokban található meg. Ez azt jelenti, hogy ez egy professzionális termék? Igen, az, de nem ez a fő oka annak, hogy a normál vásárlók ritkán használják. Annak ellenére, hogy a Monat Studio One egy csodálatos hővédő, sokba kerül. De ha nem bánod, hogy egy kicsit többet költesz, meg fogsz lepődni, milyen jó ez a termék valójában. A hidrolizált növényi alapú fehérje megvédi a szálakat a magas hőmérséklettől. Az algaszármazék megakadályozza a hajszálak töredezését. A borsókivonat felveszi a harcot a mechanikai sérülésekkel szemben. Általánosságban elmondható, hogy ez a termék fényessé és puha tapintásúvá teszi a hajat. A színt a fakulás ellen is védi. Végül, de nem utolsósorban, ez egy vegánbarát termék.