8 szépségápolási tipp télre

A hideg, a hó, és a fagyos levegő könyörtelen a bőrre nézve… Télen a haj károsodása, bőrirritáció, gyenge szempillák és szemöldök lehet a zord időjárás eredménye. Hogyan védhetjük bőrünket és hajunkat a kint uralkodó hidegtől és a bent tapasztalható száraz melegtől?

8 szépségápolási tipp télre

1. Tekerjük le a fűtést

Igen, a meleg valóban nagyszerű. Ne feledjük azonban, hogy a fűtött levegő rendkívül száraz, tönkreteszi a bőrt és rossz hatással van a véredényekre is. Ezért figyeljünk, hogy a levegő páratartalma elegendő legyen – szerezzünk be egy párásítót. Ezenkívül lecsavarhatjuk a radiátort minden alkalommal, amikor elmegyünk otthonról, hogy elkerüljük a túl sok hőt, és ezáltal károsítsuk a törékeny ereket.

2. Mindig végezzünk alapos arctisztítást

A tisztítás a bőrápolás alapja – nem csak télen. Ebben a szezonban a mirigyek több faggyút termelnek, így a bőr tisztán tartása elengedhetetlen. Micellás vízen kívül használjunk arcradírt is – ez ugyanis intenzívebben hat, és hatékonyan eltávolítja a halott bőrsejteket. A bőrradír stimulálja a bőr megújulását is, így legalább hetente egyszer érdemes használni.

3. Adjunk természetes olajokat a kedvenc termékeinkhez

A természetes olajok a legjobbak, amik télen a bőrrel és a hajjal történhetnek. Alkalmasak az egész test ápolására, beleértve az arcot és a lábakat! Ráadásul a haj olajos kezelésére otthon is lehetőségünk van. Az olajokban lévő zsírsavaknak, vitaminoknak és fitoszterineknek köszönhetően regenerálhatjuk a hajat és a bőrt, erősíthetjük a hajhagymákat, megtisztíthatjuk a fejbőrt, védhetjük a bőrt a külső káros tényezők ellen (fagy, kemény szél, központi fűtés).

4. Használjunk fényvédőt

Az UVA és az UVB sugárzás nagyon káros, tönkreteszi a bőrt, és öregedési folyamatokat vált ki pillanatok alatt. Télen is védeni kell a bőrt a napsugaraktól (különösen, ha síelünk vagy hegyi túrázásban vagyunk éppen). Minél magasabbra megyünk, annál magasabb az UV sugarak száma. Ráadásul a napfény tükröződik a hóról. Használjunk magas szűrő faktorral ellátott krémet, és ne felejtsük el 2-3 óránként újra kenni.

5. Használjunk szempilla- és szemöldök szérumot

Télen még a legerősebb szempillák és a legvastagabb szemöldök is gyengülnek, ezáltal jobban ki vannak téve a károsodásnak és sérüléseknek. A szempillák és a szemöldök egyaránt megérdemel egy kis ápolást, amit a különböző szérumok nyújtanak. Ezeknek a termékeknek a használata ráadásul rendkívül egyszerű és gyors: ne felejtsük el naponta egyszer használni őket a szempillákra és a szemöldökre.

6. Ne feledkezzünk meg a kéz védelméről – viseljünk kesztyűt

A kéz bőre gyorsan megsérül. Ha meg akarjuk akadályozni a bőr idő előtti öregedését, viseljünk kesztyűt, és használjunk kézápoló krémeket – ezek meg fogják menteni a finom bőrt a kiszáradástól és a korai öregedéstől.

7. Szedjünk hal olajat és töltsük fel szervezetünket jó zsírsavakkal

A telítetlen zsírsavak elengedhetetlenek testünk megfelelő funkcionálásához. Télen különösen hasznosak a szabad gyökök eltávolításában. A finomítatlan olajokban lévő zsírsavak (pl. egy arcszérum formájában is) csodálatosan hatnak a szennyeződés és az oxidatív stressz ellen.

8. Védjeük az ajkat és a hajat

Azt hiszem, mindenki jól ismeri a szépségápolási rutin ezen szakaszát. Mégis fontos megemlíteni, hogy az ajkak télen rendkívüli módon képesek kiszáradni. Mindig legyen nálunk egy jó ajakbalzsam, és ne feledkezzünk meg a hajunkról sem, dörzsöljünk a hajba egy kis természetes olajat hajmosás előtt vagy után. Ezzel megmentjük a hajunkat a további károsodásoktól és új fényt adhatunk neki.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük