Lábápolási tippek fázós lábúaknak

Általában csak nyáron mutogatjuk a lábunkat, ezért csak ekkor törődünk velük igazán. Ugyanakkor a saját kényelmünk érdekében a lábunkat egész évben ápolni kellene. Igaz, hogy télen a feladat lényesen bonyolultabb. Ez azért van, mert a meleg zokni és cipő, amely védelmet nyújt a hidegtől, szorosan fedi a lábfejet, és intenzívebben izzaszt, mint általában. Hogyan kell ápolni a lábat, hogy megakadályozzuk ezt? Kiszáradt, repedt sarok, izzadt lábak – vannak-e ezekre és más hasonló problémákra gyógymódok? Lássuk, hogy néz ki a száraz bőr megfelelő ápolása télen.

Bőrkeményedés – gyógymódok

Télen nehéz, jól szigetelt cipőt viselünk, így hajlamosak vagyunk túlmelegíteni a lábunkat. Ennek következtében az epidermisz megvastagodik. Meg tudjuk azonban ezt állítani, ha rendszeresen ápoljuk a lábfejünket, talpunkat. Hol is kezdjem? Kezdjük a lágyító fürdővel. Ehhez szükségünk lesz olajra, fürdősókra, hidratáló olajokra vagy antiszeptikumokra, melyeket ortopédiai boltokban vagy gyógynövény áruházakban kaphatunk, valamint természetesen forró vízre. Néhány perc áztatás után elkezdhetjük eltávolítani az epidermist. E célból ajánlott egy talpreszelőt vagy speciális pedikűrös eszközöket vásárolni. A legjobb és legajánlottabb a talpreszelő vagy a talpkefe használata. Ezt a fürdőt hetente egyszer érdemes ismételni.

Az alapvető hiba itt a túlságosan gyakori vagy túl intenzív használat lehet, hiszen így éppen az ellenkezőjét érjük el annak, amit eredetileg szerettünk volna. Ha túl gyakran csináljuk, akkor az epidermisz gyorsabban növekszik, valamint, ha túl intenzíven dörzsöljük, felszakíthatjuk a bőrréteget, és gomba- és bakteriális fertőzésnek tesszük ki magunkat. Ezért a kulcs a türelem és odafigyelés. Valójában rendszeresen érdemes eltávolítanunk az epidermist – átlagosan hetente egyszer vagy két hetente, de nem gyakrabban. A hatások nagyon gyorsan látszanak majd.

Száraz láb ápolása

Sima és puha lábak – ez a célunk ezen a ponton. Ennek megfelelően kell táplálni és hidratálni a bőrt. A krémek többsége simítja és puhítja a talpat. A hatásuk 24 órán át tart. A krémezést minden este érdemes elvégezni.

Repedt sarok – gyógymódok

Sok esetben a sarok megrepedt és rendkívül száraz, a bőr a saroknál meglepő sebességgel nő. Ebben az esetben a fürdő után minden este lágyító krémet kell alkalmazni. A krémnek jojobaolajat, avokádó vagy zsálya-kivonatot kell tartalmaznia. A kemény és repedt sarok esetében jó választás a szarvas faggyú, méhviasz, paraffin és mandulaolaj alapú krém vagy kenőcs.

Izzadt talpak – gyógymódok

Mielőtt zoknit vagy harisnyát vennénk fel, dezodorral vagy talkum porral szórjuk be a lábfejet. A piacon jelenleg elérhető termékek frissítik és védik a lábakat a kellemetlen szagoktól, és gyakran antibakteriális összetevőket is tartalmaznak.

A cipő típusa is fontos a lábápolás szempontjából. Az izzadság kellemetlen szagának elkerülése érdekében, ha tehetjük, cseréljük le a cipőnket 4 óránként, vagy használjunk gombaellenes hatású cipő spray-t.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük