Paraffine kézgyanta – Csináld meg otthon!

Mi az a Paraffin Gyanta és miért jó a bőrnek?
A Paraffin Gyanta szagtalan tömör szénből és petróleumból ered.37,22 fokon olvad és nagyon jól hidratál. Széles körben használják ételfeldolgozásban, ettől lesz szép fényes a csoki és az édesség. Nők sok éven keresztül használtak paraffin gyantát külsőleg, hogy szebbé tegyék bőrüket.

paraffin1

A Paraffin kézgyanta kiváló kezelés bármilyen manikűr mellé. Serkenti a vérkeringést ezzel oldja a gyulladt ízületeket és mélyen ható hidratálóként használják. A meleg gyanta behatol a bőrszövet felső rétegeibe. Ajánlott azoknak, akiknek a kezei szárazak és repedtek. Puhítja a bőrt és enyhíti az irritációkat. Ha van speciális elektromos tartályod különlegesen paraffin gyantához, akkor használd a legalacsonyabb beállítást, hogy ne égesd meg a kezeidet. Először olvaszd el a gyantát a melegítőben. Kb. 2 órába telik 4 euró gyantának teljesen elolvadnia.

Figyelem, a paraffin gyanta gyúlékony: tehát, sose hagyd felügyelet nélkül, mikor olvasztod. Sose rakd a gyantát a mikroba és nem ajánlott sütőben sem olvasztani, amiben nem tudod beállítani a hőfokot. Mielőtt belemártanád a kezed a meleg paraffinba vegyél le minden ékszert karkötőt és órát belevéve. Mikor már elolvadt a gyanta teljesen és elérte a várt meleg hőséget lassan merítsd bele tiszta, száraz kezedet a folyadékba és hagyd benne pár másodpercre. Majd vedd ki a kezedet a parafinn-ből és helyezd a műanyagra.

A műanyag, ha helyén van, csúsztasd bele a kezed a szövet kesztyűbe és hagyd benne 10-13 percig. Miután letelt az idő vedd ki a kezed a kesztyűből és a műanyagot majd gyengéden hámozd le a gyantát a kezedről. Használd a pamut törölközőt a maradék olajok eltávolításához. Ha végeztél az első kezeddel, akkor neki is láthatsz a másodiknak. Meglepődsz milyen puha és megújult lesz a bőröd. A paraffin gyantakezelést manikűrözés előtt is meg lehet csinálni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük