Ezek a trükkök teljesen új szintre emelik a napi szépségápolási rutinodat!

Tudtad, hogy nagyobb erőfeszítés nélkül is többet tehetsz a bőrödért és a hajadért? Valóban, elég könnyen elérheted, hogy erősebbek legyenek a hajszálaid és mélyen hidratált legyen a bőröd. Hogy hogyan? Használj néhány trükköt a szépségápolási rutinodban. Készen állsz? Akkor kezdjük!

1. Válaszd az OCM-et

Mit jelent ez a titokzatos rövidítés? Oil Cleansing Method, mert így kell dekódolni ezt a 3 betűt, száraz, zsíros, kombinált és érzékeny bőrre ajánlott és csodálatos hatást biztosít. A bőr mélytisztításának biztosítása növényi olajok használatával tökéletes módja annak, hogy kiegyensúlyozza a zsíros mirigyeket és csökkentse a faggyútermelést. Az OCM bizonyítottan az egyik legjobb bőrtisztító kezelés, amelyet otthon is biztonságosan elvégezhetsz. Tökéletesen tiszta és friss bőrt hagy maga után a felesleges faggyú, a szennyeződések és a bőrápolási termékek teljes eltávolításával. Emellett feltölti a bőrt tápanyagokkal és vízzel.

2. Barátkozz meg a kozmetikai agyagokkal

Ezek valóban csodálatosak! Nemcsak teljesen természetes kozmetikumok, hanem számos előnyük is van. Ráadásul a kozmetikai agyagok minden bőrtípusnak megfelelnek, tökéletesen tisztává teszik, anélkül, hogy irritációt okoznának. Az egyik legjobb dolog a kozmetikai agyagokban az, hogy különböző összetevőkkel kombinálhatod őket személyre szabott arcpakolásokhoz. Például a zöld agyagot vízzel, a rózsaszín agyagot virágvízzel keverheted össze és néhány csepp növényi olajat adhatsz hozzá. A kombinációk száma határtalan. Végül pedig a kiválasztott agyagot gél tisztítószerrel is keverheted, hogy még jobb hatást érj el.

3. Szárítsd meg az arcod egy papírtörlővel

A törölköző a baktériumok “legelője”. Ha 4 napon keresztül egyfolytában törölközőt használsz, biztos lehetsz benne, hogy az egészet láthatatlan baktériumréteg borítja. Hogy még rosszabb legyen a helyzet, a meleg és párás helyiségek, amilyenek a fürdőszobákat jellemzik, a legjobb környezetet teremtik a baktériumok szaporodásához. Jobb, ha az arcot nem viszed ilyen anyag közelébe, hanem papírtörlővel szárítod meg. Ha már a baktériumoknál tartunk, próbáld meg nem az arcod közelébe vinni a kezedet. Ellenkező esetben átviszed őket a bőrére.

4. Használj SPF-et egész évben

Az SPF-krémek az egyik legjobb dolog, amit a bőrödnek adhatsz. Hogy miért? Mert a káros UV-sugarak egész évben, évszaktól függetlenül érik a bőrt. Hogy dacolj a fényöregedéssel, mindig használj SPF-krémeket, nemcsak reggel, hanem a nap folyamán többször is. Miért olyan fontos ez? Mert néhány óra elteltével az ilyen fényvédők elveszítik tulajdonságaikat, vagyis már nem védenek. Azt is érdemes tudatosítani, hogy több olyan sugárzás is van, amely károsítja a bőrt, ezért ellenőrizd, hogy a fényvédőd teljes körű védelmet nyújt-e, tehát, hogy az UVA, UVB és IR sugarak ellen is védelmet nyújt-e. A jó hír az, hogy a mai fényvédők gyakran extra anyagokkal vannak dúsítva, amelyek felelősek azért, hogy a bőröd szép és ápolt maradjon.

5. Alkalmazz növényi olajokat a hajadra és a fejbőrre

A hajolajos kezelésnek nincs párja. A hidegen sajtolt és finomítatlan növényi olajok nemcsak a hajat táplálják, hanem a fejbőrt is ápolják, megszabadítva azt a felesleges faggyútól és a kozmetikai lerakódásoktól. Ráadásul a jó minőségű növényi olajok bizonyítottan pozitív hatással vannak a hajhagymákra és képesek megakadályozni a ritkulást. A jó hír az, hogy az egy összetevőből álló olajok minden hajtípushoz illenek, a nehéz és egyenes hajtípustól a vékony és göndör hajig. Érdekes, hogy van egy olyan olajcsoport, amely bizonyos hajporozitás szinteken működik (megjegyzés: ha ellenőrizni szeretnéd a haj porozitás típusát, keress  egy online elérhető haj porozitási tesztet, pl. a Nanoil haj porozitás tesztet). Hogyan végezzük el a hajolajos kezelést otthon? Többféleképpen is elvégezheted, de a legjobb hatást akkor érheted el, ha a frissen mosott hajhosszon és a fejbőrön a hajtípusodnak megfelelő növényi olajat kensz. Hagyd hatni legalább 30 percig, majd samponnal távolítsd el. Ha gondot okoz az olaj eltávolítása a hajadból, először használj hajkondicionálót, majd samponnal kövesd.